One word Substitution Questions for SSC CGL 2017, Download PDF!

By Puneet Bansal|Updated : February 11th, 2018

We have provided One Word Subtitution questions asked in SSC CGL 2016 Exam (All Shifts) in the PDF given below. The list of these One word Substitution is important for SSC Aspirants as these questions are frequently asked and in all SSC Exams (CGL, CPO, CHSL, MTS and Stenographer etc.)

Here you will find 100+ One Word Substitution question with answers asked in SSC CGL 2016 Exam. These all questions can be downloaded in PDF format from the link given at the end of the post.

One words Substitution Questions asked in SSC CGL 2016

1.A person who has lost the protection of the law
A.Outlaw                  B. Immigrant
C.Outcast                 D. Orphan
Ans.   A.

2.Falsification of documents 
A.Xeroxing               B. Forgery
C.Laminating           D. Copying
Ans.   B.

3.To make atonement for one's sins
A.Expiate         B. Renounce
C.Remonstrate D. Recant
Ans.   A.

4.Committing murder in revenge
A.Massacre      B. Vendetta
C.Homicide      D. Regicide
Ans.   B.

5.The thing that can be easily broken
A.Amorphous B. Brittle
C.Subtle        D. Solid
Ans.   B.

6.An unimportant person
A.Nonagenarian B. Nonentity
C.Nonpareil       D. Nonconformist
Ans.   B.

7.Experts who scientifically study insects
A.Gerontologists  B. Pathologists
C.Entomologists  D. Ornithologists
Ans.   C.

8.One who pretends to be what he is not
A.Hypocrite         B. Pessimist
C.Optimist          D. Infallible
Ans.   A.

9.A paper/story/poem first written out by hand
A.Handicraft      B. Manuscript
C.Handiwork      D. Thesis
Ans.   B.

10.A job carrying no salary
A.Honorary       B. Memento
C.Honorarium   D. Memorandum
Ans.   A.

Free PDF Of One Word Substitution asked in SSC CGL 2016 (English)

Download Free PDF in English!

 

Get the entire SSC CGL Tier-II Online Test Series comprising of 20 tests with two free mock. Know where you rank among your peers and improve your score based on the same. These tests are available both in Hindi and English and come along with a report card with your overall performance analysis.

Download Gradeup, the best ssc cgl app for Preparation

All the Best
Team gradeup. 

Posted by:

Puneet BansalPuneet BansalMember since Jan 2017
# Excise Inspector (CGL 2017) # Ex-Auditor, CAG # 5+ Yrs of Exp. in Education & Counseling # Helps SSC Aspirants # puneet.bansal@gradeup.co
Share this article   |

Comments

write a comment
Load Previous Comments
Pradeep Singh
wow  alll correct   thnx  @Puneet Bansal  sir
Rinkumaan

RinkumaanMar 5, 2018

Thnx@Virat Singh and good morning
Exam kb h aapka??
Dablu Ansari
Thanks.....
Pushpanjali Tiwari
Unable to download
Santosh Kumar Suman
             H                       h                                                                                         b vv  b                   b q
...Read More
Pratyush Hota
jai sriram.

SSC & Railway

CGLSSC GDDFCCILCHSLCPONTPCMTSStenoGroup DOthersCoursesMock Test
tags :SSC & RailwayEnglish ComprehensionSSC CGL OverviewSSC CGL Exam DatesSSC CGL Apply OnlineSSC CGL Eligibility CriteriaSSC CGL Job Profile

SSC & Railway

CGLSSC GDDFCCILCHSLCPONTPCMTSStenoGroup DOthersCoursesMock Test
tags :SSC & RailwayEnglish ComprehensionSSC CGL OverviewSSC CGL Exam DatesSSC CGL Apply OnlineSSC CGL Eligibility CriteriaSSC CGL Job Profile

Follow us for latest updates