KVS 2022: General Knowledge Important Topics

By Shashi Kant|Updated : March 27th, 2022

Kendriya Vidyalaya Sangathan TGT, PGT & PRT exam 2022 is scheduled to be conducted soon. In this examination, General Knowledge Section plays an important role because 40 questions will be asked in the TGT exam and 10 questions will be asked in the PRT Exam. In this article, we are sharing important Static G.K. that can be asked in KVS 2022 exam.

In this examination, the General Knowledge subject divided into two section.


1. Static G.K
2. Current Affairs



Important Question on 'National Affairs'

1. Which ministries have released a report named ‘Industrial Park Rating System’ (IPRS)?

Ans:- Minister of Commerce and Industry

2. What is the full form of DRDO?

Ans:- Defence Research and Development Organisation

3. What is the unemployment growth rate in India as projected by the International Labour Organisation (ILO)?

Ans:- 3.5%

4. Ministry of Power, Government of India launched an ambitious program to encourage the deployment of Energy Efficient chiller systems in the country. This Chiller Star labelling program has been prepared by which agency?

Ans:- Bureau of Energy Efficiency

5. The Victorian Gothic and Art Deco is situated in which city?

Ans:- Mumbai

6. Which institute launches Bharat Inclusive Initiative?

Ans:- IIM Ahmedabad

7. What does 'E' stands for in SAWEN?

Ans:- Enforcement

8. Which country has emerged as the export destination of India?

Ans:- USA

9. The Lok Sabha passed the Free and Compulsory Right to Child Education Act (Second Amendment) Bill 2017, which allows detention of the school students in Classes_____.

Ans:- 5 and 8

10. Recently, CBDT has extended the deadline for connecting the PAN-AADHAAR to March 31, 2019 next year. The tax making body of the tax department has issued orders under which section of the Income Tax Act?

Ans:- Section 119

11. Hima Das became the first Youth ambassador of UNICEF India. She hails from which state?

Ans:- Assam

12. On 1st October 2018, ‘Antonio Guterres’ arrived in New Delhi on a four-day visit to India. Currently, he is the chief of which of the following international organisations?

Ans:- United Nations

13. According to the Nuclear Security Index, what is India's rank in the 'Theft Rankings' of nations with weapons-usable nuclear materials?

Ans:- 19th

14. What is the theme of the National Youth Festival 2018?

Ans:- Sankalp Se Siddhi

15. India’s rank in the Global realty transparency index is ______.

Ans:- 35

 MORE FROM US:

One-Liner on General Knowledge -(All Teaching Exams)

Thanks!

Download the BYJU’S Exam Prep App Now.
The most comprehensive exam prep app

#DreamStriveSucceed

byjusexamprep

Comments

write a comment

PRT, TGT & PGT Exams

KVS Recruitment ExamNVS ExamDSSSB ExamUP Assistant Teacher (Super TET)UP Junior Teacher Recruitment ExamUP TGT PGT Recruitment ExamArmy Public School Teacher ExamUPPSC GIC Lecturer Exam

Follow us for latest updates