One-Liner on General Knowledge -(All Teaching Exams)

By Shashi Kant|Updated : January 18th, 2022

One-Liner on General Knowledge

In this article, we should read related to the "One-Liner on General Knowledge" for the upcoming teaching exams i.e. DSSSB, KVS, SuperTET & Other Teaching exams.

In teaching exams, the General Knowledge section plays an Important role as:

  • In DSSSB - 20 questions will be asked in the PRT, TGT & PGT exams.
  • In KVS-  10- 15 questions will be asked in the PRT, TGT & PGT exams.

 Today we are sharing important Static G.K.:-

Important Question on 'General Knowledge'

1. What is the capital of Bulgaria?

Ans:- Sofia

2. What is the currency of Vietnam? 

Ans:- Dong

3. What is the capital of Oman?

Ans:- Muscat

4. The Children Day is being celebrated on ____.

Ans:- November 14

5. Which organization has struck a deal with Chinese tech giant Alibaba to use its technology to help speed up plans around ending world hunger by 2030, under the Sustainable Development Goal (SDG)?

Ans:- United Nations World Food Programme

6. UNICEF has signed an agreement with which of the following foundations to strengthen child rights through “meaningful business interventions”?

Ans:- NASSCOM Foundation

7. The book “Bastar Dispatches: A Passage Through the Wilds” has been written by______.

Ans:- Narendra

8. The book “Bebak Baat” has been written by _____.

Ans:- Vijay Goel

9. Who has recently won the special lifetime achievement award from the Music Academy in Chennai, Tamil Nadu?

Ans:- Vikku Vinayakram

10. Who has been awarded the prestigious 2018 IPI India Award for excellence in journalism?

Ans:- Namrata Ahuja

Practice Time

Answer the following question in the Comment Box:

1. What is the capital of Oman?

2. What is the capital of Bhutan?

 

Thanks!

Download the BYJU’S Exam Prep App Now.
The most comprehensive exam prep app

#DreamStriveSucceed

byjusexamprep

Comments

write a comment

PRT, TGT & PGT Exams

KVS Recruitment ExamNVS ExamDSSSB ExamUP Assistant Teacher (Super TET)UP Junior Teacher Recruitment ExamUP TGT PGT Recruitment ExamArmy Public School Teacher ExamUPPSC GIC Lecturer Exam

Follow us for latest updates