Questions Asked in SSC CGL 17 August 2022 Exam For Shift 1, 2 and 3 - Download PDF

By Ashwini Shivhare|Updated : August 17th, 2021

Questions Asked in the SSC CGL Tier 1 Exam 2021 (17 August, All Shifts): All three shifts of SSC CGL Tier 1 on the 17th of August 2021 have completed successfully. We already published a thorough analysis of all three shifts on August 17th, providing section by section the good number of tries and difficulty level of SSC CGL 2021.

Questions Asked in the SSC CGL Tier 1 Exam 2021 (17 August, All Shifts): All three shifts of SSC CGL Tier 1 on the 17th of August 2021 have completed successfully. We already published a thorough analysis of all three shifts on August 17th, providing section by section the good number of tries and difficulty level of SSC CGL 2021.

Check Detailed SSC CGL 2021 Analysis

SSC CGL 17 August 2021 Analysis (All Shifts)

SSC CGL Analysis 16 August 2021 Shift 2 and Shift 3

SSC CGL Analysis 16 August 2021 Shift 1

SSC CGL 13 August 2021 Analysis for Shift 1

SSC CGL 13 August 2021 Analysis for Shift 2

SSC CGL 13 August 2021 Analysis for Shift 3

     SSC CGL 2021 Expected Cutoff

SSC CGL 2021 Exam Analysis 17th August 2021- Number of Good Attempts (Shift-wise)

Section

Good Attempts (Shift 1)

Good Attempts (Shift 2)

Good Attempts (Shift 3)

Quantitative Aptitude (Maths)

18 - 2017-1918-20

General Intelligence (Reasoning)

17-1917-1917-18

General Awareness (GA)

18 - 2018-2018-20

English Language and Comprehension

21 - 2322-2322-23

Overall

74 - 8272-8075-79

SSC CGL Questions Asked on 17 August (All Shifts): General Awareness Section

1. When Indian Association was founded_____
Ans:1876

2. Who was known as lakhbaksh?
Ans: Qutub-ud-din Aibak

3. Battle of tarain was fought in which year
Ans: 1191 (first) 1192( second)Muhammad Ghori and the Rajputs led by Prithviraj Chauhan

4. Hindi is official language come under which article
Ans: Article 343(1)

5. Who is the head of Asian cricket council
Ans: Jay Shah

6. Money Bill is given in which Article?
Ans: Article 110

7. Who is the Chief of Army staff?
Ans: General Manoj Mukund Naravane

8. According to  Niti Aayog's Export Preparedness Index 2020, which state is the top exporter?
Ans: Gujarat

9. Who is the author of the book ‘The Light of Asia: The Poem that Defined the Buddha’?
Ans: Jairam Ramesh in June 2021

10. Who translated upanishads?
Ans: Dara Shikoh

SSC CGL Questions Asked on 17 August (All Shifts): English Language

1. Antonym = Slur
(Slur- an act or expression showing scorn and usually intended to hurt others’ feelings)
Ans. Praise/Applause

2. Idiom - Pipe dream
Ans. an illusory or fantastic plan, hope, or story/ .

3. Cloze test - Earth

4. Error spotting - Article based

5. Cloze test - on an archeologist

6. Incorrect spelling - Imaginary

7. Error spotting - ……….. Since 10 days. (ans. “For”)

8. Voice - Imperative sentence.

Please open the door. (Passive: You are requested to…)

SSC CGL Questions Asked on 17 August (All Shifts): Quantitative Aptitude Section

1. If a2+c2=2(a-8b-2b2) find the value of a3+b3+c3
2. To cover the distance of 160 km A takes 8hours more than B. If A doubles the speed then A takes 3 hours more than B . Find the the speed of B
3. An article sold at Rs640 and loss is 15% on selling price.what will be selling price on the 15% profit on CP
4. If 94x29y6 is divisible by 72, then what is the value of 2x+3y, if (x is not equal to y)
5. If (542x3+243y3)/(32x+23y)=Ax2+By2+cxy find the value of A2-(B2+C2)
6. Marked price of an article is Rs 2720.A shopkeeper offers 25% discount on marked price and his loss percent is 15%. Find the Cost price
7. In triangle ABC angle B =62 and angle C = 36. From point A a perpendicular AD is drawn to side BC and AE is angle bisector of angle A then find angle DAE
8. If x2-√11x+1 = 0, then x3+1/x3

SSC CGL Questions Asked on 17 August (All Shifts): Reasoning Section

1. Counting- Triangle options 28, 32, _, _
2. Venn diagram( entity)- Father, Brother, taxpayer
3. Mirror image
4. Paper cutting
5. Syllogism - statements
(i) - Some copies are printers
(ii) some copies are erasers
(iii) All erasers are compass
6. Counting figure - Triangle - Ans: 26
7.Venn diagram - Figure was given and the correct option depicting the image had to be found. Options - A. Intelligent, Girl, Boy B. River, Kaveri, Yamuna C. Stationery, Pencil, Stapler D. Woman, Vegetarian, Sister. 

Download PDF of Questions Asked on 17 August (All Shifts) of SSC CGL Exam

You can download the PDF in both Hindi & English, the link for which are provided below:

Download PDF in English

Download PDF in Hindi

One Course for All SSC Exams: SSC 2021: Foundation Course (English) - Batch 6 | Available in Hindi and English | Join Now

byjusexamprep

Comments

write a comment
Sriram Sharma
i wonder teacher put so much effort for what??...great work
Saumya Sen

Saumya SenAug 17, 2021

Thank you ❗❗
@Ashwini Shivhare ma'am
Gr8.... Work 👍
Shivani Yadav
Sir pdf kaha se download kre

SSC & Railway

SSCCGLSSC GDDFCCILCHSLCPONTPCMTSStenoGroup DDelhi PoliceOthersCoursesMock Test
tags :SSC & RailwayGeneralSSC CGL OverviewSSC CGL Exam DatesSSC CGL SyllabusSSC CGL Exam AnalysisSSC CGL Question Papers

SSC & Railway

SSCCGLSSC GDDFCCILCHSLCPONTPCMTSStenoGroup DDelhi PoliceOthersCoursesMock Test
tags :SSC & RailwayGeneralSSC CGL OverviewSSC CGL Exam DatesSSC CGL SyllabusSSC CGL Exam AnalysisSSC CGL Question Papers

Follow us for latest updates