Day-28: 300+ Most Repeated Questions For UGC NET Exam Paper-1

By Mohit Choudhary|Updated : July 3rd, 2022

Most Repeated Questions For UGC NET Exam: UGC NET Exam is very near now. This time it is a great opportunity to clear the exam. You may never get an opportunity like this shortly. So work hard like this is your last attempt. Leave every other and just focus on UGC NET Exam.

We are launching this series in which we will provide daily 10 most repetitive questions of UGC NET Exam Paper 1; like this, we will provide more than 300 most repetitive questions of UGC NET Paper-1. 

Most Repetitive Questions of UGC NET Paper 1:

Q 1. Insert the missing number in the following:

3, 8, 18, 23, 33, ?, 48

(A) 37

(B) 40

(C) 38

(D) 45

Answer: (C)

 

Q 2. In a certain code, CLOCK is written as KCOLC. How would STEPS be written in that code?

(A) SPEST

(B) SPSET

(C) SPETS

(D) SEPTS

Answer: (C)

 

Q 3. The letters in the first set have a certain relationship. On the basis of this relationship mark the right choice for the second set: BDFH : OMKI : : GHIK : ?

(A) FHJL

(B) RPNL

(C) LNPR

(D) LJHF

Answer: (C)

 

Q 4. What was the day of the week on 1st January 2001?

(A) Friday

(B) Tuesday

(C) Sunday

(D) Wednesday

Answer: (Wrong question)

 

Q 5. Find out the wrong number in the sequence. 52, 51, 48, 43, 34, 27, 16

(A) 27

(B) 34

(C) 43

(D) 48

Answer: (B)

 

Q 6. In a deductive argument conclusion is:

(A) Summing up of the premises

(B) Not necessarily based on premises

(C) Entailed by the premises

(D) Additional to the premises

Answer: (C)

 

Q 7. 'No man are mortal' is contradictory of:

(A) Some man are mortal

(B) Some man are not mortal

(C) All men are mortal

(D) No mortal is man

Answer: (A)

 

Q 8. A deductive argument is valid if:

(A) premises are false and conclusion true

(B) premises are false and conclusion is also false

(C) premises are true and conclusion is false

(D) premises are true and conclusion is true

Answer: (D)

 

Q 9. Structure of logical argument is based on:

(A) Formal validity

(B) Material truth

(C) Linguistic expression

(D) Aptness of examples

Answer: (A)

 

Q 10. Two ladies and two men are playing bridge and seated at North, East, South and West of a table. No lady is facing East. Persons sitting opposite to each other are not of the same sex.  One man is facing South.  Which direction are the ladies facing to?

(A) East and West

(B) North and West

(C) South and East

(D) None of these

Answer: (B)

 

Some Basic Tips For Last Minute Preparation:

  • Allocate proper time to each unit as per the importance and pattern in the previous examinations.
  • Cover the strong areas first.
  • Do not spend too much time on a single question; you can return to such questions once you have finished the test.
  • Keep attempting online mock tests and previous year papers to improve your speed and accuracy.
  • Avoid Over Stressing, Stay Calm and give your best shot.                                                                                                           

Also Check:

Day-27: 300+ Most Repeated Questions For UGC NET Exam Paper-1

Rapid Revision Of UGC NET Paper 1: Most Important Topics

30 Days Study Plan To Crack UGC NET 2022 (Hindi Literature)

 

Thank You

Team BYJU's Exam Prep

Download BYJU's Exam Prep App: https://bit.ly/3sxBCsm

Comments

write a comment

UGC NET & SET

UGC NETKSETTNSET ExamGSET ExamMH SETWB SETMP SETSyllabusQuestion PapersPreparation

Follow us for latest updates